DOKUMENTÄRT BERÄTTANDE

i film, text, ljud och bild

Jessica

Nettelbladt

Linda

Weichselbraun

Jessica Nettelbladt har i över ett decennium belyst sociala och existensiella frågor i filmer, TV och radio. Bland annat har hon undersökt ämnen som utsatta barn, psykisk sjukdom, hemlöshet och prostitution. Hennes dokumentära långfilm Jag är min egen Dolly Parton hyllades av kritiker och visades på biografer, TV och filmfestivaler nationellt och internationellt.

 

Med sin senaste film MonaLisa Story vill Jessica bidra till ökad förståelse för missbrukets anatomi och samtidigt väcka frågor kring det sociala arvet och samhällets ansvar. Filmen har fått flera utmärkelser i Sverige och utomlands, och blev också Guldbaggenominerad som bästa svenska dokumentärfilm.

 

Jessica har en konstnärlig masterexamen från Filmhögskolan vid Göteborgs universitet. Är även utbildad vid Stockholms Dramatiska Högskola, Biskops Arnö och IHTV. Hon har läst psykologi och psykosyntes vid universitetet och har stor erfarenhet av att arbeta med marginaliserade och socialt utsatta grupper i samhället.

Pär Anders

Bevmo

Fotograf, entreprenör, kreativ och finansiell producent.

 

Född i Stockholm men tillbringat merparten av sitt liv i Malmö och Portugal. Har bland annat arbetat som konsult inom konst och kulturbranschen.

Linda Weichselbraun har sedan början av 2000-talet arbetat som journalist inriktad på samhällsfrågor och dokumentärt berättande. Frågor som rör psyket, människosyn, kultur och vetenskap intresserar henne särskilt. Hon arbetar främst med skriven text genom artiklar, böcker och utställningsmanus. Föreläser även om psykiatrifrågor och utbildar i muntligt berättande.

 

För närvarande är Linda anställd som doktorand i sociologi vid Göteborgs universitet, där hon forskar om hjärnforskning som berör könsidentitet och dess socio-politiska liv, samt undervisar i kriminologi och sociologi. Är sedan 2016 ordförande i Föreningen Socialpolitisk debatt som ger ut Tidskriften SocialPolitik.

 

Linda har en masterexamen i sociologi med samhällsanalytisk intrktning, är utbildad journalist vid JMG, Göteborgs universitet och filmutbidlad vid Malmö Högskola och Nordens Dokumentärfilmsskola Biskops Arnö